Galatasaray Ataşehir Voleybol Okulu - Geleceğin Sporcularını Yetiştiriyoruz!
Galatasaray Ataşehir Voleybol Okulu olarak, genç yeteneklere voleybolu sevdirmek ve onları profesyonel bir spor kariyerine hazırlamak için uzman antrenör kadromuzla eğitim vermekteyiz. Ataşehir’deki modern tesislerimizde çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimini destekleyen, takım ruhunu aşılayan ve özgüvenlerini artıran voleybol kursları sunuyoruz.
Voleybol kurslarımız, temel teknik becerilerden ileri düzey stratejilere kadar her seviyeye uygun programlar içermektedir. Sporcularımıza disiplin, dayanıklılık ve liderlik gibi değerler kazandırarak onların hem sahada hem de hayatın diğer alanlarında başarılı bireyler olmalarını hedefliyoruz.
Neden Galatasaray Ataşehir Voleybol Okulu?
Çocuğunuzun voleybol yeteneklerini geliştirmek, fiziksel sağlığını güçlendirmek ve takım ruhunu öğrenmesini sağlamak için en doğru adres Galatasaray Ataşehir Voleybol Okulu! Şimdi kontenjanlar dolmadan Ataşehir voleybol kursu için çocuklarınızı kaydedin.
Hemen Başvurun!
📞 Detaylı bilgi ve kayıt için bizimle iletişime geçin: (0216) 291 1905
📍 Antrenmanlar: İstanbul Ataşehir Küçükbakkalköy Prof. Faik Somer Spor Lisesi Salonunda
Saat | Doğum Yılı |
---|---|
09.00 - 10.00 | 2008, 2009, 2010 |
10.00 - 11.00 | 2011, 2012, 2013 |
11.00 - 12.00 | 2017, 2018, 2019 |
12.00 - 13.00 | 2011, 2012, 2013 |
Saat | Doğum Yılı |
---|---|
09.00 - 10.00 | Performans |
10.00 - 11.00 | 2014, 2015, 2016 |
11.00 - 12.00 | 2008, 2009, 2010 |
12.00 - 13.00 | 2014, 2015, 2016 |
Öğrencilerimizi voleybol branşına 6 yaş itibari ile almaktayız.
Voleybol antrenmanlarımız için 12 kişilik kontenjanımız bulunmaktadır.
Eğitmenlerimiz; pedagojik formasyon, çocuk psikolojisi, ilk yardım, spor antrenmanı vb. bilimlerinde eğitim almış, akademisyen, kendi dallarında uzman branş antrenörlerinden oluşmaktadır.
Tabi ki. Bize ulaştığınız takdirde sizin için ücretsiz bir deneme dersi randevusu oluşturabiliriz.
Deneme dersimize katıldıktan sonra antrenörümüzün yönlendirmesiyle, sporcunun seviyesine uygun antrenman saati seçilerek kayıt işlemine başlanmış olunur. Gerekli olan kayıt formunu doldurmanız istenir, 1 adet vesikalık fotoğraf ve antrenmanlara katılabilmesi için sağlık raporu istenir. (Sağlık raporu yerine, çocuğunuzun spor yapmasına engel olabilecek; sizin bildiğiniz herhangi bir sağlık sorunu yok ise muvafakatname doldurmanız yeterli olacaktır.)
Hastalık durumunda antrenmanlara katılım sağlanmaz ise, sizden doktor raporu ya da reçete istiyoruz ve telafi antrenmanı yapıyoruz. Ya da ay başında gelemeyeceğiniz antrenmanları bildirirseniz telafi yapıyoruz.
Evet, voleybol takımlarımız var. 2007-2008 ve 2009-2010 doğumlu sporcularımızdan oluşmaktadır.
Sporcularımız antrenmanlarda göstermiş olduğu gelişme ve yetenekleri esas alınarak, antrenörün seçim ve yönlendirmesiyle takım antrenmanlarına çağrılır. Takım antrenmanında yeterli görülen sporcuya Ataşehir Aslanları kulübümüz adına lisans çıkartılır. Lisansı çıkartılan sporcu voleybol takım maçlarına katılabilir.
Voleybol fiziksel gelişimi sağlamakla birlikte, vücudun esneklik kazanmasına yardımcı olur. Voleybolda fiziksel anlamda ‘uzun kas’ diye tabir edilen esnek vücut formuna ihtiyaç duyulduğu için bu sporla uğraşanların vücut şekli de bu esnek form doğrultusunda gelişir. Voleybolcuların vücut yapısı, ne çok kalın ne de çok incedir. Voleybolcunun vücut yapısı kalınlaştığı oranda güçlenmelidir. Çünkü vücut çok kalınlaştığı zaman, iskelet yapısı bu yükü taşıyamaz. Bu sebeple voleybolcular, vücudun sahip olması gereken bir takım dengeleri korumalıdır. Voleybolda vücut ölçütleri, bire bir mücadele gerektiren basketbol, futbol gibi sporlarda olduğu kadar gelişmiş olmak zorunda değildir. Voleybolda vücudun bütün bölüm ve kasları kullanıldığı için vücut formu da dengeli bir şekilde gelişir. Hem yerde hem havada birçok hareket gerçekleştirildiği için vücut kütlesi, dengeli bir şekilde artar.
Voleybol oynayan çocuklar dengeli ve düzenli beslenme bilincine sahip olur! Vücut formunun esnek ve ideal olması için vücudun yağ dengesinin de ideal ölçütlerde tutulması gerekir. Yağ oranının performansı büyük ölçüde etkilemesi sebebiyle, tüm diğer sporlara nazaran voleybolda yağ oranı düşük olmalıdır. Voleybolculara çok küçük yaşlardan itibaren sağlıklı beslenme eğitimi verilir ve voleybolcuların beslenmesi takip edilir. Çocuklar sağlıklı beslenme bilinci ile yetiştikleri için vücuttaki yağ oranlarını sürekli olarak kontrol edilir. Çocuklar sigara, alkol vb. kötü alışkanlık kullanımına maruz kalmadığı için kötü alışkanlıklardan da uzak kalarak, hayat boyu sağlıklarını korur.
Voleybolda hiçbir şiddet unsuru bulunmaz. Voleybol maçlarında rakiplerin, birbiri ile fiziksel etkileşimi yok denecek kadar azdır. Takımlar arasında file olması, oyuncuları birbirinden ayırır, bu da rakibe yönelik şiddet eylemi ve düşüncesini uzaklaştırır. Voleybol oynayan bir çocuk, şiddet kullanmadan, iradesi ve rakibine karşı sağladığı psikolojik güç ile başarı kazanmayı hedefler. Yardımlaşma duygusu sahada gelişir. Voleybolda mutlaka paslaşma sağlanır. Sonuca gitmek için takımdaki diğer oyunculara gereksinim duyulur. Voleybol sayesinde, normal şartlarda ancak bir mesleğe sahip olup, iş hayatındayken kazanılacak tecrübe, küçük yaşlardan itibaren edinilir. Voleybol oynayan çocuklar, zamanı verimli kullanır. Voleybol, uzun ve kısa vadede hedef belirleyip, bu hedeflere ulaşma konusunda yöntem geliştirmeyi öğretir. Hem bireysel hem de takım olarak hedef koymayı ve bu hedeflere ulaşmak için grupla birlikte çalışma becerisini kazandırır. Çocuklar, hayatlarını planlamayı ve zamanı verimli kullanmayı öğrenir. Voleybol, çocukların güçlü yönlerini ortaya çıkarır. Voleybol oynayan çocuklar, liderin önemini, lidere uyum sağlamanın takıma sağlayacağı avantajı da görür. Takım sporları lidere uyum sağlamanın ne kadar gerekli ve önemli olduğunu öğretir. Ayrıca lider özellikli kişilerin genç yaşta bu özelliklerinin fark edilip, ortaya çıkarılmasına yardımcı olur. Voleybol sayesinde sorumluluk duygusu erken yaşta gelişir. Voleybol oynayan çocuklar, sorumluluk alıp, bunları yerine getirmeyi öğrenir. Bireysel sorumluluğunun yanı sıra takımı için de sorumluluk taşıdığının bilincinde olan çocuklar, ekibindeki zayıflıkları da tolere etmesi gerektiğini kavrar. Çocuklar ayrıca, her zaman başarı kazanmanın mümkün olmadığını da anlar. Zaman zaman yedekte kalıp; her zaman ‘en iyi’ olamayacağını, iyi olmadığı zaman yerini başkasına bırakıp, onu desteklemesi gerektiğini, iyi olmak için sürekli çalışması gerektiğini öğrenir. Çocukların iletişim becerileri güçlenir. Voleybolun bir diğer avantajı da arkadaşlık ilişkilerini güçlendirmesidir. Bu da çocukların daha sosyal olmasını sağlar. Voleybol oynayan çocukların iletişim becerileri artar; kendilerini ifade etme becerileri gelişir. Maç öncesi çocuklar kendi fikirlerini söylerken, topluluk önünde konuşma yeteneği de kazanır. Belirli kurallar çerçevesinde tartışmayı; sorunları kavga etmeden konuşarak çözmeyi öğrenir.